Ha nagy leszek, elmegyek innen. Ha nem is messze, legalább harminc kilométernél távolabb.
Ha nagy leszek, nem fogok lakásban lakni. Kertes házam lesz, ahonnan, ha kilépek, nem a szomszéd házába, vagy a szomszédba botlom. Lombos fák és döngő méhecskék közé lépek ki. Ha elmegyek sétálni, nem az aszfaltot érzem majd a lábam alatt, és nem néznek át rajtam az emberek, nem löknek fel, nem érzem majd a szagukat. Kavicsot rugdalva megyek majd sétálni, és csak néhány kóbor kutya kísér majd el. Ha úgy tartja kedvem, órákig ücsöröghetek a fűben és figyelhetem a hangyákat. 
Ha nagy leszek, nem a 15-ös busz dübörgésére ébredek majd, ahogy gázt ad az ablakom alatt, hanem verebek és rigók csicsergésére, esetleg harkály kopácsolására.
Ha nagy leszek és összeveszek a szerelmemmel, nem a monitort fogom bámulni könnyes szemmel, hanem felmászom az öreg tölgyfára, és egy nagy zöld levélbe fogom kifújni az orrom. És csak egy csokor hirtelen szedett vadvirággal lehet majd onnan lecsalogatni.

 

Szerző: Salamon Piroska  2010.04.15. 21:42 Szólj hozzá!

Címkék: blogszemelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://salamonpirireferencia.blog.hu/api/trackback/id/tr621924888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása